CartDin varukorg är tom!  

Vad är det för kvalité på drivremmarna?

Vår huvudleverantör av kilremmar, drivremmar, kuggremmar, flerspårsremmar m.m. är PIX Transmission. Detta är ett företag som har varit verksamma i branschen sedan 1981 och levererar idag transmissionsprodukter med hög kvalité till hela världen. Produkterna tillverkas i Indien och distribueras därefter ut till PIX egna lager runt om i världen för att sedan kunna nå dig som slutkund genom oss. Anledningen till att vi kan hålla låga priser och snabba leveranser är att det inte finns några mellanhänder samt att vi köper in stora mängder varje…

Fritt val av ombud/utlämningsställe

Efter många önskemål från kunder så har vi äntligen byggt in så att du kan välja ombud/utlämningsställe för din order. Funktionen har funnits sedan augusti och dyker upp i kassan om förutsättningarna är rätt. Vilka förutsättningar tänker du? Mottagaren måste vara en privatperson och bosatt i Sverige. Paketet måste innehålla produkter som gör att vikten överstiger 500 gram. Enda sättet för dig som kund att se om förutsättningarna uppfylls är att se om funktionen dyker upp i kassan. Om den dyker upp fyller du i ditt postnummer och klickar p…

Sugen på lördagsleverans?

Ja, du läste helt rätt. Sedan en tid tillbaka är det möjligt för dig som bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö att beställa produkter hos oss på fredag och hämta ut ditt paket dagen efter på en lördag! Detta gäller endast de ordrar som skickas med tjänsten MyPack Collect...och hur ser jag det tänker du? Om du får möjlighet att välja utlämningsställe i kassan så kommer vi att skicka ditt paket med MyPack Collect. Nu håller vi tummarna för att PostNord väljer att införa detta över hela landet!…

Snöskotersäsongen är strax här!

Årets största nyhet för oss är vår satsning på variatorremmar till snöskoter! Vi lagerhåller ett brett sortiment med drivremmar från Carlisle och Dayco som tillverkar variatorremmar till Arctic Cat, Lynx, Polaris, Ski-Doo och Yamaha. Vårt sortiment består av flera olika typer av variatorremmar, inte bara rent märkesmässigt utan de är även tillverkade på olika sätt för att passa just din snöskoter beroende på hur du använder den och hur stor motor du har. Om du läser igenom informationen nedan så kommer du att få rätt variatorrem och slippa b…

Vad är egentligen en drivrem?

En drivrem ingår vid drift av någonting, bland annat fläktar, klippaggregat, tvättmaskiner, el-scooter, träningsmaskiner och gräsklippare. Drivremmar är för det mesta tillverkade i någon form av gummiblandning, med en armering av t.ex. kevlar, polyester eller stålförstärkning. Drivremmar sitter mellan två eller flera remskivor för att överföra kraft från en remskiva till en annan. Genom att använda olika storlekar på remskivorna kan man därmed få högre eller lägre utväxling än själva motorn som driver drivremmen. Det finns två olika typer…

Hur hittar jag rätt kniv/drivrem till min gräsklippare?

Det är lätt att tro att man är ensam i världen om att äga en gul gräsklippare som det står Stiga på eller en orange sak som det står Husqvarna på, men faktum är att du är inte ensam och därför räcker det inte med att säga att du har en gul eller orange gräsklippare när du kontaktar oss. För att krångla till det ytterligare så räcker det inte heller att säga att du har en Stiga Villa från 90.talet eller en Husqvarna Rider 13. Det finns garanterat minst 20-30 st olika modeller av dessa där remmarna och knivarna har ändrats mellan årsmodeller o…

Mäta kilremmar - så här gör du

Som alla redan vet så brukar de flesta beteckningar vara nedslitna och omöjliga att läsa när man har kört med kilremmar ett tag, därför är mitt första tips att om man har en kilrem som fungerar och passar perfekt, anteckna beteckningen innan du kör för mycket med den! Om man inte har gjort detta kan det vara svårt att få fram ett korrekt mått om man inte vet hur eller vad man ska mäta, därför har vi skrivit ihop en guide där vi ska försöka förklara så enkelt som möjligt. Detta ska du göra... Mäta bredd (på ryggsidan) och höjd (från…
Produkter