•    Fri frakt över 500 kr    

  •   Snabb leverans    

  •   300.000+ nöjda kunder    

  •   100% prisgaranti

SverigeSverige
SverigeSverigeNorgeNorgeDanmarkDanmarkFinlandFinland
Frågor & svar

Remmar

Vad är egentligen en drivrem?

En drivrem ingår vid drift av någonting, bland annat fläktar, klippaggregat, tvättmaskiner, träningsmaskiner, gräsklippare eller snöslungor. Drivremmar är för det mesta tillverkade i någon form av gummiblandning med en armering av t.ex. kevlar, polyester eller stålförstärkning.

Drivremmar sitter mellan två eller flera remskivor för att överföra kraft från en remskiva till en annan. Genom att använda olika storlekar på remskivorna kan man därmed få högre eller lägre utväxling än själva motorn som driver drivremmen.

Olika typer av drivremmar

Kilremmen är den vanligaste drivremmen. Den har ett kilformat utseende och finns i olika bredder, höjder och längder.

Kuggremmen är en vanlig drivrem till små motorer t.ex. elhyvlar, men sitter även i klippaggregat för drift av gräsklipparknivar på många modeller. Denna drivrem är platt och har kuggar på insidan, men det finns även vissa profiler som har kuggar på både insidan och utsidan.

Flerspårsremmen har längsgående ribbor/spår och sitter ofta i nyare bilar, lastbilar och övriga fordon för drift av t.ex. AC och generator. Remmen finns i flera olika profiler och sitter även ofta i tvättmaskiner, torktumlare eller träningsmaskiner. Andra namn för denna rem kan vara t.ex. multiribbrem eller serpentinrem.

 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna
Produkter
Information
Här finns vi