•    Fri frakt över 500 kr    

  •   Snabb leverans    

  •   300.000+ nöjda kunder    

  •   100% prisgaranti

(4.85/5)
SverigeSverige
SverigeSverigeNorgeNorgeDanmarkDanmarkFinlandFinland
Frågor & svar

Begränsningskabel till robotgräsklippare

Vi har ett stort sortiment med begränsningskablar för alla behov. En begränsningskabel (kan även kallas slingkabel eller signalkabel) används av de flesta robotgräsklipparna på marknaden idag. Begränsningskabelns funktion är att "tala" om för robotgräsklipparen var den ska klippa gräset och därmed även se till att den inte kör utanför din trädgård.

Begränsningskabeln kan även användas som guidekabel som har som uppgift att leda robotgräsklipparen den kortaste och snabbaste vägen tillbaka till laddstationen för maximal klipptid per laddning.

Det finns två olika metoder när man ska placera ut begränsningskabeln på gräsmattan.

Det första alternativet är att använda sig av en spårskärare/kabelläggare så att begränsningskabeln hamnar under mark direkt.

Det andra alternativet som är billigt och enkelt är att lägga den på gräsmattan och slå fast den med kabelspik (kabelmärlor till begränsningskabel). Detta kommer resultera i att begränsningskabeln inom några veckor har tagit sig ner under gräsytan ändå. Så länge du sätter kabelspiken relativt tätt så är det inga problem för robotgräsklipparen att klippa över begränsningskabeln.

Vad är då skillnaden på de begränsningskablar som vi säljer?

Standard - Denna kabel är kopparbeklädd och har en förtennad aluminiumkärna. Denna begränsningskabel med aluminiumkärna motsvarar den kabel som många tillverkare av robotgräsklippare ofta säljer/skickar med vid köp av ny robotgräsklippare.

Standard Plus - Denna kabel är kopparbeklädd och har en förtennad aluminiumkärna precis som Standard-kabeln, dock har denna begränsningskabel tjockare isolering.

Premium - Denna kabel är en riktig storsäljare och har en förtennad kopparkärna vilket gör att den räcker gott och väl till för de allra flesta behov och installationer. Finns i flera olika längder och inkluderas även i de kompletta installationspaket som vi säljer.

Premium+ - Denna kabel har en förtennad kopparkärna, men med något kraftigare isolering än Premium-kabeln.

Premium HD (Heavy Duty) - Denna kabel har en förtennad kopparkärna med förstärkt isolering och extra låg resistans vilket gör den lämplig för riktigt stora installationer.

Premium Rodent Resist - Denna kabel har en förtennad kopparkärna och är utrustad med en speciell isolering som håller extra hög motståndskraft mot t.ex. gnagare.

Premium Metal Mesh - Denna kabel har en förtennad kopparkärna och är utrustad med extra tjock isolering och metallstrumpa för att ge ett extra skydd mot t.ex. gnagare och trädgårdsredskap.

Sammanfattning - Om du inte har problem med mycket gnagare och har en helt vanlig trädgård på upp till 6000 kvm så rekommenderar vi dig att köra på Standard-kabeln eller Premium-kabeln då dessa har fått väldigt bra recensioner.

Läs mer
(4.85/5)
Produkter
Information
Här finns vi